Śledzie w śmietanie, racuchy czy karp duszony w śmietanie to nieodłączne potrawy świątecznego stołu. Sekret śmietany „Gosposia” z OSM Krasnystaw tkwi w połączeniu tradycji z nowoczesnym sposobem jej produkcji. Zostało ona doceniona na ostatnich targach „Mleko-Expo”, gdzie otrzymała nagrodę „ZA NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ”.
Bardzo często zdarza się, że dania po dodaniu śmietany ważą się i cały trud idzie na marne. Jest no to sposób. 22% śmietana Gosposia ze spółdzielni mleczarskiej Krasnystaw sprawi, że już każda zupa, sos czy deser będzie rarytasem dla podniebienia. Jest także produktem nowoczesnym, na miarę kuchni XXI wieku. W domu pani Edyty podczas świąt Bożego Narodzenia nie może zabraknąć przekładańca świątecznego. – Przekładaniec świąteczny w naszym domu to tradycja. Moim sekretem jest odpowiednio doprawiony sos śmietanowy, zawsze używam śmietany Gosposi. Przypomina mi tę od mojej babci.
Sekretem krasnostawskiej Gosposi jest sposób jej przygotowania. Jest produktem termizowanym, a to oznacza, że jej termin ważności jest naturalnie wydłużony w porównaniu do śmietan homogenizowanych. Nowoczesna technologia produkcji gwarantuje najwyższą jakość i standard wyrobu. Śmietana z OSM Krasnystaw jest wspaniałym dodatkiem do zup, sosów i sałatek oraz idealnym składnikiem kremów, wypieków i deserów.
Gosposia jest jednym z niewielu tego typu produktów dostępnych na rynku. Koncentracja tłuszczu mlecznego powoduje, że w śmietanie znajduje się więcej witamin A, E, D i K, co wpływa na podwyższenie wartości odżywczych. Śmietanę Gosposię wyróżnia to, że nie zawiera środków konserwujących. Ma gładką, kremową konsystencję i wspaniały zapach, który kojarzy się z tradycyjną śmietaną naszych babć.