Chroni układ odpornościowy, zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy, obniża cholesterol i uzupełnia niedobór wapnia w organizmie. To nie kolejny farmakologiczny „hit” spośród tysiąca. To naturalny jogurt CALPRO wapń i probiotyk, który zapewni zdrowie Twojemu organizmowi.
Żyjemy szybciej, więcej pracujemy i niezdrowo się odżywiamy. To znamię dzisiejszych czasów, to powoduje również wzmożoną eksploatację naszego organizmu. To z kolei niestety wiąże się z licznymi chorobami. Warto, więc zastanowić się, co jemy i nie traktować naszego żołądka jak śmietnika. Trudno jednak z dnia na dzień zmienić przyzwyczajenia żywieniowe. Warto zacząć od mniejszych kroków. Doskonałym sposobem na poprawę odporności układu trawiennego i odpornościowego jest jogurt naturalny CALPRO wpań+ probiotyk.
Calpro jest jogurtem o wielu wartościach odżywczych, od żywych kultur bakterii po cenny dla organizmu wapń. Może i powinien jeść go każdy. Zawiera aktywne bakterie jogurtowe, które wzbogacają i regulują mikroflorę układu pokarmowego. Probiotyki w jogurcie CALPRO można powiedzieć, że działają jak strażnik naszego zdrowia. Według Światowej Organizacji Zdrowia probiotyki stymulują układ odpornościowy, obniżają poziom cholesterolu, zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy, ułatwiają syntezę niektórych witamin, są zbawienne po kuracji antybiotykowej, poprawiają pracę żołądka. Działanie probiotyków potwierdzają światowe badania kliniczne.
Do jogurtu CALPRO wprowadzono dodatkowo łatwo przyswajalne sole wapniowe, które regulują niedobór wapnia w organizmie. W połączeniu z probiotykami wapń jest łatwiej przyswajany. A jak wiadomo jest on podstawowym budulcem kości, zapobiega osteoporozie, zwiększa krzepliwość krwi.
Naturalny jogurt CALPRO jest doskonałym dodatkiem do sałatek, twarożków, koktajlów owocowych. Wspaniale smakuje również z płatkami. Jedzony regularnie zapewni równowagę codziennej diety.
CALPRO dostępny jest w opakowaniach 175 gramowych.
Wartość energetyczna: 252 kJ (60 kcal).